Zeehond met visnet en auto onder water geparkeerd

2013-08-18 kopus 001aMiddelburg, 18 augustus 2013 – Vandaag, kreeg de EHBZ – zuidwest een melding via de vuurtoren Ouddorp. Door kitesurfers was een zeehond waargenomen met om zijn nek een stuk visnet. Ondertussen was de KNRM Ouddorp gewaarschuwd om te kijken of zij die zeehond konden spotten en eventueel zien te pakken.

De mensen van de EHBZ zuidwest hadden direct contact met bemanning van de reddingsboot. Bij het aanrijden naar de locatie werd gemeld dat de zeehond niet meer daar was. Ze waren nu onderweg naar een ondergelopen auto bij het strand van de Kous aan de Brouwersdam.

Bleek dat een handhaver van de gemeente Goeree – Overflakkee met zijn privé auto het strand was opgereden en vast was komen te zitten. De auto, een Freelander,  stond aan de buitenzijde vast in het zand. Het water was aan het opkomen. Met vereende krachten van de  KNRM Ouddorp en  KNRB Ouddorp kon niet worden voorkomen dat de auto tot aan de voorruit geheel onder water verdween. Mogelijk is deze eigenaar nu donateur geworden van de KNRM.

Het kan tenslotte iedereen overkomen maar de hamvraag is als eerste of je auto geschikt is om op het strand te rijden. Het zal niet de eerste maar ook niet de laatste bestuurder zijn die zijn auto verliest aan het water.

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_20130818″]

[mappress mapid=”973″]