Zeehond en bruinvis Grevelingen

Grevelingen, 11 augustus 2013 – Tijdens een vaartocht op de Grevelingen had Karin Heijboer een ontmoeting met zowel een zeehond als een bruinvis.

We voeren met een zeilboot op de Grevelingen net naast het snelvaargebied bij de Grevelingendam. En vlak achter de boot duikt een kopje op. Het is duidelijk een zeehond. We konden zelfs de neusharen zien, zo dichtbij dook hij op. Hij draaide even rond met zijn kopje, en zakte weer onderwater. Natuurlijk was ik net te laat met de camera. We hebben nog een rondje rond gevaren, maar hij liet zich niet meer zien.

Een beetje later had zij een ontmoeting met een bruinvis.
We hebben dit jaar al heel vaak een bruinvis gezien op het Grevelingenmeer. We hebben vorige jaren ook wel bruinvissen gezien, maar niet zo veel als dit jaar. Nu is het bijna elke week raak. Soms horen we maar 1x pfffft en zien in de verte nog even een vin. Maar regelmatig zwemt de bruinvis een stukje mee. Vaak onderwater naast de achterkant van de boot. En regelmatig met de vin uit het water. De bruinvis zwom zo’n 5 minuten mee met de zeilboot. Ik heb wat foto’s gemaakt, maar het water was donker grijs van kleur, dus de foto’s zijn niet heel bijzonder.

[mappress mapid=”968″]