Levende bruinvis

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVlissingen, 8 augustus 2013 – Donderdagmorgen ontving de strandbewaking Vlissingen een melding via Rederij de Festijn uit Breskens dat zij een bruinvis hadden waargenomen die mogelijk verstrikt zat in een net. Het dier leefde nog wel maar had veel moeite met zwemmen.

Op dat moment kwam ook net de KNRM reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens de haven uit en werd besloten in Vlissingen reddingsmateriaal en medewerkers van de EHBZ op te halen om daarna een gezamenlijke reddingspoging te ondernemen. Een vaartuig van Rijkswaterstaat ging ook ter plaatse en kon het dier zien spartelen dicht onder de kust.

Ter plaatse gekomen werd het dier dat zichtbaar in een zeer slechte voedingstoestand verkeerde door KNRM, EHBZ en strandwacht uit zee gehaald en met een speciale dolfijnenstretcher vervoerd richting Vlissingen.

In Vlissingen aangekomen blies het dier, een mannetje van slechts 89 cm lengte helaas zijn laatste adem uit.

Medewerkers van de Faculteit Diergeneeskunde uit Utrecht zijn onderweg naar Vlissingen om het dier op te halen waarna vanmiddag nog sectie zal worden verricht.

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_HogeBol8Augustus2013″]

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”0″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_KNRMBreskens8Augustus2013″]]

[mappress mapid=”966″]