Koraal op TV antennes

koraal-op-tvantennesDe ontmoeting tussen de Coral Restoration Foundation uit Florida en de manager van een duikoord op Bonaire leidde tot een succesvol koraalherstelprogramma. Gedurende tien jaar onderzoek ontwikkelde de Coral Restoration Foundation een methode om nieuw koraal te kweken door het te laten groeien op oude televisieantennes. Vorig jaar is deze koraalkweekmethode ook op Bonaire geïntroduceerd met twee demonstratiekwekerijen bij het duikoord en een meer beschermde zone voor de kust van Klein Bonaire, een klein onbewoond eilandje voor de kust van Bonaire.

Bijna alle uitgezette koraalfragmenten overleven op Bonaire en ze groeien en vertakken zich goed: tot bijna drie keer hun grootte in negen maanden. Deze groeisnelheid behoort tot de snelste die de Coral Restoration Foundation ooit gezien heeft. Bovendien verwacht de stichting binnen twee jaar de eerste natuurlijke voortplanting.

 Lees verder:  Natuurbericht