Wederom vinvis op voorsteven schip

Hebo Maritiem
Hebo Maritiem

Rotterdam, 2 augustus 2013 – Een schip heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een walvis meegesleept in de Rotterdamse haven. Dat meldt het Havenbedrijf Rotterdam. Het dier kwam frontaal in aanvaring met het schip, dat inmiddels in de Amazonehaven bij ECT is afgemeerd. De walvis lag op de bulb, het bolvormige deel van de boeg van het schip de Hanjin Hamburg. Het kadaver zal worden vernietigd.

Het komt vaker voor dat walvissen in aanvaring komen met schepen en tot in de Rotterdamse haven meegesleept worden, zoals in juni vorig jaar in de Europahaven – zie melding.

Het kadaver is reeds verwijderd van de bulb en op een van de andere kaden zal het dier worden ontleed door medewerkers van de diergeneeskundige faculteit Utrecht. Het kadaver weegt 11 ton en is 11 meter lang en betreft een gewone vinvis.

 

[mappress mapid=”963″]