Potvis gestrand op Nederlands waddeneiland Terschelling

Terschelling, 29 juli 2013 – Op het Noordzeestrand van het Waddeneiland Terschelling is maandagmiddag in de buurt van Oosterend een levende potvis gestrand. Er zal een poging worden ondernomen om het vijftien meter lange dier te redden.

Het dier ligt ter hoogte van strandpaal 26 op het noordelijk deel van het eiland.

Rederij Noordgat is op dit moment ter plaatste en gaat proberen door middel van waterjets een sleuf te creëren waardoor het gestrande dier mogelijk een kans krijg bij het volgende hoogwater weg te zwemmen. Deze Rederij heeft reeds tweemaal eerder met succes een gestrande potvis terug naar zee weten te krijgen.

Volgens de woordvoerdster van SOS Dolfijn is het ‘heel moeilijk’ om een dergelijk groot dier te redden. “Soms gaat het goed, maar we hebben ook meegemaakt dat een dier enkele dagen later opnieuw strandde. Walvissen stranden ook alleen maar omdat er een probleem is. Anders komt een walvis niet op de kust terecht.”

[mappress mapid=”961″]