Bruinvissen Zeeuwse kust

Koudekerke, 18 juli 2013 – Sandra De Jong uit het Belgische Essen vroeg zich af of zij een dolfijn kon gezien hebben op het strand bij Koudekerke.

Vandaag zijn we een dagje naar ’t strand geweest. Zwemmen kon niet want er was een kwalleninvasie. Toen ik de laatste maal ging kijken of de kwallen weg waren in t water(ongeveer rond half zes)zag ik een dolfijn. Een gladde rug, af en toe boven komend en een vin vanachter. Ik moet zeggen dat ik daar erg van onder de indruk ben want ik weet wel dat de populatie zeehonden en bruinvissen aan de Nederlandse kust een stijging kent maar dolfijnen…?
Ik was op ’t strand aan paviljoen ‘De Zeester’. Koudekerke. Ik hoop zo dat mijn waarneming een dolfijn was maar ik zou niet weten wat ’t anders was.

Van Jaap van der Hiele van EHBZ ZuidWest kregen we te horen dat het hoogstwaarschijnlijk om bruinvissen gaat, die zijn  daar momenteel regelmatig te spotten. Er zitten tussen Vlissingen en Dishoek zo’n drie bruinvissen constant. Een bruinvis is een kustvisser en een dolfijn is een diepzee visser.