Zeehondenkunstwerk in uitvoering

20130716_090855-300x225Pieterburen, 16 juli 2013 – Sinds gisteren kan iedereen bij de Zeehondencrèche zien hoe grijze zeehonden veranderen in een heuze kunstwerken. Schilderes Tiny de Bruin startte namelijk met het beschilderen van de eerste van elf betonnen zeehonden die voor de ingang van de Zeehondencrèche liggen. Na Tiny volgen nog tien andere kunstenaars die hun creativiteit de komende maanden hierop zull

en loslaten. Zij zijn geïnspireerd door de fameuse ‘Cow Parade’, waarbij wereldwijd 6.000 beschilderde koeienbeelden de straten en steden van vrijwel elk continent hebben opgefleurd. Alle kunstenaars zetten zich geheel belangeloos voor de Zeehondencrèche in met als doel: het creëren van een heuse ‘Seal Parade’. De zeehondenkunstwerken zijn straks voor alle bezoekers te bewonderen.

De schilderwerken van Tiny de Bruin geven aan de hand van het centrale thema ‘Patronen van het leven’ een indruk van verschillende bepalende momenten uit een mensenleven. Ze vertellen in één oogopslag het verhaal van de veranderingsprocessen die zo belangrijk zijn in het leven.

Tiny de Bruin over haar werk: “de inspiratie haal ik uit de natuur, mijn directe omgeving en verhalen die ik hoor of lees. Vrolijke kleuren en wilde schilderijen zijn een uiting van creativiteit en enthousiasme. Zachte kleuren zijn meer een uiting van een melancholieke bui. Vaak concentreer ik me op een detail van het geheel en werk ik dat uit tot een abstract ontwerp. Inmiddels worden mijn schilderijen ook beïnvloed door een spiritueel persoonlijk ontwikkeling traject waar ik in 2005 aan begonnen ben. Ik wil met mijn schilderijen een moment creëren waarbij het denkproces stopt en de intuïtie het overneemt.”

bron: Zeehondencreche Lenie ’t Hart