Dolfijn bevalt voor de camera

Harderwijk, 6 juli 2013 – Dolfijn Maaike uit het Dolfinarium in Harderwijk is zaterdagavond bevallen van een babydolfijn. Tot dusver nog niets vreemds aan, maar het dier beviel vlak voor het raam.

Na een bevalling van ongeveer een uur kwam het jonkie ter wereld. Of het een jongetje of een meisje is, is nog niet duidelijk en er is ook nog geen naam voor het dolfijntje bedacht. Het is niet de eerste keer dat Maaike een baby krijgt. De moederdolfijn is namelijk ook al eens oma geworden. Voor dolfijnen schijnt het doodnormaal te zijn dat ze op latere leeftijd ook nog gewoon kleintjes krijgen. “Een menopauze is een bijzonder iets en eigenlijk alleen bekend bij mensen en enkele apen- en walvissoorten. Dolfijnen hebben geen menopauze”  zegt dierenarts Niels van Elk.