1e zeehondenpup Zeeland

foto: Jaap van der Hiele
foto: Jaap van der Hiele

Burgh Haamstede, 1 juni 2013 – EHBZ ZuidWest kreeg vanmiddag rond 15u30 melding van een zeehond op de Roggenplaat Oost.

 

 

 

Bij aankomst ging het om een zeehondenpup, mannetje, van maximum 2 dagen oud. Na toediening van de eerste zorgen ging het diertje op transport naar het ontmoetingspunt bij Eemnes. Doordat er medewerkers van SOS Dolfijn toevallig in Vlissingen aanwezig waren werd geregeld dat zij de jonge zeehonden pup mee zouden nemen naar het ontmoetingscentrum te Laren – Eemnes. Aldaar stond de zeehondenambulance van de zeehondencreche gereed voor het verdere transport  naar Pieterburen.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_NeeltjeJansPup”]

[mappress mapid=”909″]