Onthoofde zeehond geborgen bij Lands End Den Helder

Den Helder, 22 mei 2013 – Woensdagochtend kreeg de Dierenambulance Den Helder de melding dat er een dode zeehond zou liggen op de kop van de dijk ter hoogte van Lands End. Na aankomst troffen de medewerkers van de dierenambulance inderdaad een dode zeehond zonder kop aan.

De avond daarvoor was er ook al een melding gekomen dat er tussen de vuurtoren en het vroegere Huijs Tijdverdrijf een zeehond zou liggen. Tot middernacht is er gezocht naar dit dier, maar door de slechte omstandigheden is toen niet gevonden.

“De zeehond heeft denken we een aanvaring gehad met een schroef van een boot, aangezien het geen kop meer had”, meldt Ilse Kootkar namens de dierenambulance. “De collega’s hebben de zeehond geborgen en overgedragen aan Imares voor onderzoek. Helaas is dit een minder leuke kant van ons werk”, meldt Ilse.