Zeehondencrèche redt eerste zeehondenbaby

Pieterburen, 22 mei 2013 – In de Zeehondencrèche is de eerste gewone zeehondenbaby van dit jaar te bewonderen. Hij heet Sven en is een mannetje van een paar dagen oud. Sven weegt slechts 7 kilo en is te vroeg geboren. Hij lag hulpeloos op het strand bij de Dollard. Door omstandigheden was het jonge dier zijn moeder kwijt geraakt en zou zonder hulp langzaam sterven van de honger. Gelukkig vond een oplettende wandelaar het dier en alarmeerde de Zeehondencrèche.

Nadat een medewerker van de Zeehondencrèche polshoogte had genomen of de zeehond echt in nood was, werd Sven naar de opvang in Pieterburen gebracht. Daar heeft hij direct zijn eerste portie voeding gekregen. De zeehondenbaby was in eerste instantie erg zwak, maar knapt gelukkig snel op. Hij wordt dag en nacht liefdevol verzorgd door de vrijwilligers van de Zeehondencrèche.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom in Pieterburen om de donzige pup met eigen ogen te komen zien. Gelukkig hebben jonge zeehondenbaby’s een maximale kans om te overleven: het zijn de vechtertjes die net zo lang hebben geknokt tot ze ergens langs de kust aanspoelen en worden gevonden. Bijna allemaal groeien ze op tot kerngezonde zeehonden en worden dan door de Zeehondencrèche vrijgelaten in zee.

bron: zeehondencreche Lenie ’t Hart