Dolfinariumweb organiseert online veiling voor stichting SOS Dolfijn

Harderwijk, 8 mei 2013 – De fansite van het Dolfinarium in Harderwijk genaamd Dolfinariumweb start aanstaande maandag, 13 mei, een online veiling waarvan de opbrengst aan Stichting SOS Dolfijn geschonken zal worden. Men hoopt met het veilen van oud dolfinaria en dierentuinitems, net zoals twee jaar geleden, een fiks bedrag op te halen voor het opvangcentrum voor walvisachtigen.

Twee jaar geleden zette de site al een soortgelijk actie op touw waarbij meer dan 400 euro werd opgehaald. Dit jaar bracht een rondleiding tijdens de gesloten periode al meer dan 100 euro op, samen met de opbrengst van de online veiling zal dit geschonken worden aan Stichting SOS Dolfijn.

De veiling biedt meer dan zestig dolfinaria en dierentuinitems aan. Van folders en gidsen tot ansichtkaarten en posters. “Twee jaar geleden was een soortgelijke veiling een groot succes, we hopen dit jaar dan ook met nieuwe items een nog groter bedrag op te halen.” aldus een woordvoerder van de fansite.

Stichting SOS Dolfijn
Het opvangcentrum voor walvisachtigen werd in 1971 geopend door het Dolfinarium in Harderwijk waar het opvangcentrum gevestigd is. Het heeft in die tijd al meer dan 140 gestrande bruinvissen gerehabiliteerd met als doel uitzet in de Noordzee. Sinds 2004 is het opvangcentrum een zelfstandige stichting en afhankelijk van sponsoren en giften.
Naast het opvangen en uitzetten van walvisachtigen stelt het opvangcentrum zich ook ten doel om de bezoekers van het Dolfinarium te informeren over het leven in de zee en de opvang van walvisachtigen.

Dolfinariumweb.nl
De website Dolfinariumweb.nl is een initiatief van vaste bezoekers en geeft de geïnteresseerde of vaste bezoeker extra informatie over het enige zeezoogdierenpark in Nederland. Geïnteresseerden kunnen hier het nieuws volgen, informatie over de geschiedenis en toekomstplannen van het Harderwijkse park vinden, interviews en speciale artikelen lezen en foto’s en video’s bekijken.
Leden hebben de beschikking over een forum waar zij kunnen discussiëren over het park en kunnen deelnemen aan ledenmeetings, waarbij speciale rondleidingen en presentaties achter de schermen georganiseerd worden.