Simultane zeehondentelling

DSCF4865Antwerpen en Middelburg, 14 april 2013 – Medewerkers van EHBZ ZuidWest en mensen van de schorrenwerkgroep Galgeschoor – Groot Buitenschoor, trokken erop uit voor de 1e simultane zeehondentelling van de Wester- en Oosterschelde en Voordelta.

“Zondagmorgen om 09.00 uur vertrok Albert Dijkstra samen met Liliane Solé en Suzanne van Dijk gevaren naar vaarwater van Hoofdplaat voor de 1e telling van dit jaar. Onderweg werden we aangenaam verrast / verwelkomt door tenminste drie bruinvissen, waaronder een moeder met kalf, zeer dicht bij de boot. Op een gegeven ogenblik kwamen ze tot een meter afstand van de boot boven water. Ter hoogte van de VH6 twee groepen met zeehonden waargenomen, daarnaast ook nog 4 zeehonden zwemmend in zee. In totaal 31 zeehonden gespot.” aldus Albert Dijkstra.

We hebben de resultaten voor u op kaart gezet.

[mappress mapid=”859″]

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_SimultaneZeehondentelling14April2013″]