Levende bruinvis ‘s-Gravenzande

foto: WOS Media/André van der Meer
foto: WOS Media/André van der Meer

‘s-Gravenzande, 13 april 2013 – Enige tijd leek de hoop gerechtvaardigd, dat een zaterdagmiddag gestrande bruinvis in ‘s-Gravenzande het zou redden. Het liep helaas anders af. Ondanks de inspanningen van de reddingsbrigade, dierenambulance en dierenpolitie overleed de vijf jaar oude bruinvis alsnog in de ambulance.

De reddingsbrigade van ‘s-Gravenzande was bezig met een oefening, toen deze vrijwiligers de bruinvis van 1.14 meter zagen.

Theo de Wijs Dierenambulance, EHBZ Noordwijk, dierenpolitie en SOS Dolfijn werden ingeschakeld om het dier te redden. Het liep helaas anders af. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners overleed de bruinvis bij aankomst bij het materiaalgebouw van de reddingsbrigade. Hierbij wil Rinus de reddingsbrigade ‘s-Gravenzande en Theo de Wijs Dierenambulance bedanken voor de persoonlijke hulp.

Ondertussen was SOS Dolfijn al in Harderwijk vertrokken maar zij moesten onverrichterzake rechtsomkeer maken. Volgens SOS Dolfijn is dit de 210e bruinvis die dit jaar is aangespoeld op de Zuid-Hollandse kust.

>> fotoverslag EHBZ Noordwijk