Oostvoornse klapmuts maakt het goed

foto: Tup Naring

Pieterburen, 12 april 2013 – De klapmuts, die op 16 maart op de landtong bij Oostvoorne – zie melding – werd gevonden, maakt het goed. Het dier was oververmoeid en sterk vermagerd, maar zij heeft zich in de Zeehondencrèche verbazingwekkend snel hersteld.

Bij aankomst woog de klapmuts omstreeks 53 kilo. Inmiddels, na een paar weken rust en goede voeding – want dat was het enige dat het dier nodig had – weegt ze ruim 83 kilo. Dat betekent dat ze er inmiddels weer aan toe is om te worden vrijgelaten.

Voor “dwaalgasten” zoals deze klapmuts betekent dat een hele operatie: ze moet zover mogelijk noordwaarts worden gebracht, opdat ze vandaar terug kan zwemmen naar haar leefgebied rond Groenland.

Door eerdere acties weten we dat dieren die we in de noordelijke Noordzee worden vrijgelaten, de weg naar hun leefgebied weten te vinden. Deze klapmuts krijgt dus een optimale tweede kans.

De bijzondere klapmuts is geadopteerd door Anja en Alexander uit Rijswijk. Haar adoptanten hebben haar de bijzondere naam Sedna gegeven: de godin van de zee in de taal van de Inuit.
Mede dankzij hun fantastische steun kunnen we deze verdwaalde dame weer haar reis naar het thuisgebied laten beginnen. En met zo’n symbolische naam moet haar dat zeker lukken!

Bron: Zeehondencrèche Lenie ’t Hart