Levende bruinvis Westerschelde * UPDATE

DSC03915Hoedekenskerke; 31 maart 2013 10.44 uur  – Vanmorgen liep een inwoner van Hoedekenskerke langs de zeedijk van de Westerschelde en zag op de rand van het slik een nog levende bruinvis liggen.

De bruinvis had zichzelf kennelijk vastgezwommen achter voedsel aan. De bruinvis was net te ver het slik opgekomen toen het water wegviel. De bruinvis lag te spartelen om bij het water te komen doch dat ging niet meer. De wandelaar belde direct het noodnummer en vroeg assistentie van de EHBZ-zuidwest. Vervolgens twijfelde hij geen moment en ging het slik op de bruinvis te helpen en naar de kant te halen.

Ondertussen was de EHBZ zuidwest onderweg met materiaal om de onfortuinlijke bruinvis te helpen. Bij aankomst op de locatie kon de bruinvis van het slik gehaald worden. De bruinvis is overgebracht naar een tijdelijk onderkomen in afwachting van de komst van SOS dolfijn. Bij controle bleek dat het een vrouwtje was van 1.26 meter. De bruinvis zal voor revalidatie overgebracht worden naar SOS – Dolfijn  te Harderwijk.

19.00 uur > de bruinvis is levend aangekomen in het opvangcentrum te Harderwijk waar ze verder zal worden verzorgd. Ze had nog wel veel modder en slik in haar bek.

22.00 uur > ze zwemt zelfstandig.

>> interview met Jaap van der Hiele

>> verslag SOS Dolfijn

 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Hoedekenskerke31Maart2013″]

[mappress mapid=”832″]