Zeeolifant steekt over via zebrapad

Balneario Camboriu (Brazilië), 18 maart 2013 – Een zeeolifant van zo’n 500 kilogram kreeg heel wat bekijks in de Braziliaanse badstad Balneario Camboriu. De kolos was uit de zee opgedoken, stak het strand over en kwam plots op een drukke straat terecht.


Brandweer en politie moesten uitrukken om de zeeolifant weer op het juiste pad te krijgen en dat gebeurde zowaar letterlijk. Onder het goedkeurende oog van heel wat omstanders stak het zeedier keurig op het zebrapad over. Ondertussen besprenkelden heel wat inwoners de zeeolifant met water.

Volgens een bioloog was de zeeolifant even uit zee gekomen om uit te rusten, maar had zich iets te ver gewaagd. Bijna twee uur duurde het opmerkelijke uitstapje, waarna het beest zich weer naar zijn natuurlijke habitat begaf.

Kees Camphuysen wist ons te melden dat het wel degelijk om een zeeolifant en niet om een zeeleeuw gaat. Zeeleeuwen zouden (net als pelsrobben) op hun achterpoten en voorvinnen lopen; dit is duidelijk een “ware zeehond” (man in slaapzak) en een gigant, dus een jong mannetje zeeolifant (iets anders zit daar trouwens niet).

Een soortgelijk geval van een grijze zeehond op stap in Renesse dateert van 2007 – zie melding.

[youtube:ww.youtube.com/watch?v=x55yCeBie2s]