Jonge Klapmuts

foto: Tup Naring
foto: Tup Naring

Ouddorp, 16 maart 2013 – vanmorgen werd via de Meldkamer van de dierenambulance Zuid-Holland – zuid bij de EHBZ-zuidwest gemeld dat er mogelijk een zieke zeehond op de landtong bij de Slufter zou liggen.

De mensen van de EHBZ – zuidwest werkzaam bij de Dierenambulance Zuid-Holland-zuid werden geinformeerd evenals de  EHBZ – zuidwest Ouddorp. De mensen van Ouddorp waren als eersten ter plaatse en zorgden voor stabiliteit en rust. Zij zagen dat het niet zo maar een zeehond was, maar een klapmuts. De mensen van de dierenambulance waren onderweg met een transportmand.

Het was geen probleem om de zeehond in de mand te krijgen maar  wel het naar boven brengen. Inmiddels was een medewerker van het Zuid – Hollands Landschap geinformeerd en kwam met een four wheel aangedreven auto het strand op om de zeehond op te halen. Nadat de zeehond in de auto was geplaatst werd deze van het strand gereden en overgedragen aan de dierenambulance die de zeehond op transport hebben gezet naar Pieterburen. Bij aankomst bleek het te gaan om een vrouwelijke 1 jarige klapmuts. De zeehond had zich nog uitgeleefd in de auto door het bankstel te vernielen.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_16Maart2013Klapmuts”]

[mappress mapid=”818″]