Grijze zeehond in Schelde bij Lillo (B)

Lillo, 7 maart 2013 – Erwin De Backer van het departement Mobiliteit en Openbare Werken wist ons de waarneming van een grijze zeehond in de Schelde bij Lillo te melden.
Vandaag, 07/03/12 tussen 14u04 en 14u06 werd er een zeehond (mogelijk een grijze, gezien de nogal ‘spitse’ snuit, de zgn. ‘hondenkop’) waargenomen door mij en de bemanning van het hydrografisch peilvaartuig A. Stessels van DAB Vloot op de Zeeschelde afwaarts van de wachtsteiger van Lillo tussen boei 88 en 86 (over ingang Deurganckdok).

Het grote volwassen dier werd tijdens het voorbijvaren, op een 25-tal meter, stroomopwaarts zwemmend (richting Antwerpen) soms met de kop boven water en wegduikend gedurende twee-drie minuten door ons geobserveerd.

De zichtbaarheid was optimaal, windkracht 1 tot 2Bft zuid.