Fossielen van ongekende walvissen gevonden

Tooth of a newly described, as-yet-unnamed, species of early baleen whale. Image: Dr. John D. Cooper Archaeological/Paleontological Center, USA
Tooth of a newly described, as-yet-unnamed, species of early baleen whale. Image: Dr. John D. Cooper Archaeological/Paleontological Center, USA

Bij werken om de snelweg in de Laguna Canyon in California te verbreden, werden verschillende fossielen van totnutoe onbekende walvissoorten gevonden, meer bepaald van vroege nog getande baleinwalvissen. Het betreft voorouders van de blauwe vinvis en de bultrug.

Meredith Rivin, palentoloog aan de John D. Cooper Archaeological and Paleontological Center in Fullerton, California, stelde de vondsten op 17 februari voor tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for the Advancement of Science.

>> Lees verder