Zeehonden Zandmotor Monster

197zeehondzandmotor7Monster, 17 februari 2013 – Vanmorgen is de EHBZ Noordwijk naar de zandmotor ( Monster ) gegaan nadat er een melding binnen was gekomen over een zeehond op de Zandmotor.

 

 

Ook de dierenambulance de Wijs was hier voor gebeld. Samen hebben ze de Zandmotor afgezocht. Waar men drie zeehonden op een zandbank in het binnen water van de zandmotor zagen De zeehonden lagen heerlijk te rusten omringt door vele meeuwen

>> fotoverslag EHBZ Noordwijk

Van de melder Dick Duineveld, kregen we nog het volgende: “Drie zeehonden op de zandmotor. Ze waren opvallend rustig en goed te benaderen, bleven liggen. Twee waren gemerkt. Een was behoorlijk alert (foto3) de anderen (foto 1 en 2) rustig en ik twijfelde of ze ziek waren. Wellicht kunt u dat zien op de foto’s en me dat laten weten? ook wil ik graag weten of je in een geval als dit altijd melding moet doen bij de EHBZ.”

20130217-zandmotor-3zeehonden

Het is best om bij twijfel contact op te nemen met de lokale EHBZ-afdeling – zie adressenlijst. Een zieke zeehond kan je oa. herkennen aan: ontstoken ogen, snotneus, hoesten, slijm en/of bloed aan de snuit. Meestal liggen ze er dan ook echt plat bij zoals wij als we griep hebben.

Heel typisch voor een gezonde zeehond is de banaanhouding zoals op onderstaande foto.

20130209-008