Zieke zeehonden op de eilanden

2013-02-15-005-Ouddorp-a-400x536Middelburg, 14 en 15 februari 2013 – Vandaag en gisteren werden er meldingen gemaakt van mogelijk zieke verzwakte zeehonden op de kust van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden en niet te vergeten de Maasvlakte 2.

Gisteren, 14 februari werd melding gemaakt van een zieke zeehond op de Maasvlakte 2. Terwijl de mensen onderweg waren ging de zeehond weer langzaam het water in.

Vandaag werd een melding gedaan van een zieke zeehond bij Burgh-Haamstede. Doordat er mensen met honden in de buurt kwamen ging ook deze zeehond het water in. Als deze zeehonden niet meer op het strand worden aangetroffen is de natuur scherprechter geweest.

Vandaag, 15 februari 2013 werd melding gemaakt dat er bij de ingang van Oostdijk (ZH) een zieke zeehond zou liggen. Door de KNRM Ouddorp werd op verzoek van de EHBZ-zuidwest de zieke zeehond opgehaald. De zeehond werd op de Brouwersdam overgedragen aan medewerkers van de Zeehondencrèche Lenie ’t Hart, EHBZ – zuidwest. Zij hebben de zeehond overgebracht richting Pieterburen. Het betrof een gewone zeehond met longwormen.

 

[mappress mapid=”800″]