Grijze zeehondenpup in Middelkerke

imageMiddelkerke, 9 februari 2013 – Animal Life Support vzw kreeg afgelopen zaterdag telefoon dat een zeehondje was aangespoeld in Middelkerke. Medewerker Dennis Van De Casteele ging ter plaatse en intussen werd SeaLife gecontacteerd.

De instantie moest echter eerst de politie verwittigen. De agenten gaan namelijk vooraf kijken of het niet om vals alarm gaat (toeristen bellen heel vaak voor zeehonden in nood, terwijl de dieren gewoon aan het zonnebaden zijn). Van De Casteele bleef intussen bij het dier.

“Eenmaal aangekomen, constateerde ook de agent dat de zeehond in nood was. SeaLife werd opnieuw gebeld en zij stuurden een medewerker. Tijdens het wachten kwam het tij op, dus het werd even spannend. Maar onze vermoedens dat de zeehond er niet te best aan toe was, werden bevestigd toen het dier wegkroop van de aankomende golven, in plaats van in het water te gaan”, vertelt Van De Casteele.

Uiteindelijk kwam een SeaLife medewerker ter plaatse. Hij bevestigde dat het dier te mager en verzwakt was. ‘Robbetje’ werd ingeladen en mag nu op krachten komen in het centrum. Normaal gezien wordt hij over een drietal maanden weer vrijgelaten.