Bruinvis Renesse

Bruinvis Renesse
Bruinvis Renesse

Renesse, 9 februari 2013 –  EHBZ ZuidWest kreeg een melding binnen van een dode bruinvis op het strand van Renesse. De bruinvis was redelijk gehavend.

 

 

 

 

 

Nu was de onderkaak (keel) van de bruinvis weg en er stonden een soort nagel afdrukken in het kadaver van de bruinvis. Is het mogelijk dat deze bruinvis van onderen bij de keel is gepakt en vastgehouden werd door een grijze zeehond ? Het kadaver is voor onderzoek meegenomen en wordt z.s.m. afgegeven in de faculteit diergeneeskunde te Utrecht.

De bruinvis en de grijze zeehond leven beiden in het gebied van de Aardappelbult of wel de Bollen van de Ooster. Gezien de wind en het getijde is het niet uitgesloten dat het voor de kust van Renesse heeft plaats gevonden.

 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_BruinvisRenesse090213″]

[mappress mapid=”796″]