Adoptie 350e zeehond Sealife Center Blankenberge

soszeehond-02Blankenberge, 7 februari 2013Donderdagochtend 7 februari 2013 vond in het Sea Life Center van Blankenberge de feestelijke adoptie plaats van het 350ste zeehondje die in de zeehondenkliniek werd verzorgd.

De eer voor het peterschap was voor minister Johan Vande Lanotte die speciaal naar Blankenberge was gekomen om het zeehondje officieel te adopteren en ook een naam te geven.

Het was zijn kleindochter Lola, die voor deze gelegenheid mee mocht met grootvader, die de naam mocht onthullen. Ze heeft ervoor gekozen om het vrouwelijk grijs zeehondje naar zichzelf te noemen.

Het Sea Life team in Blankenberge zet zich sinds 1998 in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan de Belgische en Noord-Franse kust.

Elk jaar opnieuw worden er zo tientallen zeehonden opgevangen, intensief verzorgd en vervolgens terug vrijgelaten.

General Manager, Albert Sikkens: “Vorige maand heeft ons Rescue Team de 350ste zeehond mogen opvangen. Het dier is halverwege januari uitgeput en gewond aan één flipper binnengebracht in het opvangcentrum. Nu is Lola weer in topconditie zodat ze binnenkort terug kan worden vrijgelaten samen met enkele van haar soortgenoten die momenteel ook in het Sea Life Center worden verzorgd.”

Het Sea Life Center ontvangt geen enkele overheidssteun of subsidie voor haar werkzaamheden…

“De verzorging kost handenvol geld”, zegt Albert Sikkens. “Per zeehonden pup moet men ongeveer rekenen op een bedrag van 2.500 euro. Voorlopig kunnen we enkel dankzij de steun van donateurs, zowel privaat als bedrijven, zorg blijven dragen voor de aangespoelde zeehondjes. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in.”

Wie graag het doen en laten van het zeehonden rescue team op de voet wil volgen, kan vanaf nu terecht op de website www.soszeehond.be. In de zeehondenkliniek zijn namelijk een viertal camera’s geïnstalleerd die 24 op 24 uur beelden laten zien van de zeehondjes die zowel binnen als in het buitenbad in quarantaine worden gehouden.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_SOSZeehond7Februari2013″]