Zeehond haven Scheveningen

39scheveningen1Scheveningen, 1 februari 2013 – Vanochtend is op de helling van de Scheveningse haven een jonge zeehond aangetroffen, waarna contact is opgenomen met KNRM-station Scheveningen.Het kusthulpverleningsvoertuig is ter plaatse gekomen en de bemanning heeft met een speciaal hiervoor geschikte zeehondenbrancard het, van achteren licht gewonde, beestje de truck in getild en naar het boothuis vervoerd.

Enige tijd later waren de vrijwilligers van de Eerste Hulp bij Zeehonden (EHBZ) ter plaatse. Het bleek een gewone zeehond te zijn. Gewone zeehonden worden in de zomer geboren, grijze zeehonden in de winter. Deze zeehond was zelf al eens eerder gevonden. De EHBZ heeft hem meegenomen voor verdere opvang / verzorging en transport naar Pieterburen.

>> Fotoverslag KNRM Scheveningen.