Vrijlating zeehonden

IMG_7017Renesse, 2 februari 2013– vandaag werden er  7 zeehonden uit Pieterburen onder grote belangstelling vrijgelaten bij het  Strandpaviljoen Zuid-zuidwest in Renesse.  De leden van E.H.B.Z zuidwest konden met assistentie van de  Ouddorpse Reddingsbrigade de transport kisten op het strand plaatsen.  Het  waren 5 grijze en 2 gewone zeehonden. Een aantal van deze zeehonden waren gesponsord en geadopteerd door de Beach cycling dag in juni 2012 bij strandpaviljoen Zuid-zuidwest.  Tevens werd de zeehond, CAS welke was geadopteerd door  Concert At Sea eveneens vrijgelaten.

Voor het vrijlaten van de groep zeehonden  werd door een delegatie van de  Strandwacht Vlissingen een geldbedrag overhandigd aan medewerkers van de Zeehondencreche Lenie ’t Hart. De leden hadden door allerlei acties ruim elfhonderd euro bij elkaar gespaard en ingezameld.

In samenwerking met leden van de Strandwacht Vlissingen en de Ouddorpse Reddingsbrigade werd het publiek op afstand gehouden zodat de zeehonden veilig naar het water konden huppelen.

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=tkYt5riPt_Y]

 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_2Februari201302″]

 

[mappress mapid=”792″]