Levende bruinvis Vlissingen

Ramon Alewijnse
Ramon Alewijnse

VLISSINGEN –  29 januari 2013 Op het badstrand in Vlissingen is vanochtend een levende bruinvis aangespoeld. Het dier was nog in leven en is door een voorbijganger terug in zee geplaatst.   Omstreeks 08.30 uur melding van levend gestrande bruinvis op badstrand t.h.v. hotel Arion. Binnen enkele minuten ter plekke, helaas was het diertje door een omstander tot 8 maal toe terug in zee gezet… diertje na de laatste poging niet meer boven gekomen.

Een aantal keren per jaar spoelt er een levende bruinvis aan op het strand. Wanneer dit gebeurt is het dier vaak ziek of verzwakt, of het gaat om een jong dier dat door zijn moeder is verstoten of is kwijt geraakt. Deze dieren hebben indien mogelijk, altijd medische hulp nodig en kunnen beter  nooit terug in zee worden gezet!  Ze hebben dan meestal verstijfde spieren.

Er zijn geen gegevens bekend over de toestand van het dier, echter is de bruinvis na het terug plaatsen niet meer waargenomen. Bij aantreffen van levend gestrande zeezoogdieren kan men het beste contact opnemen met de lokale  E.H.B.Z.-ters  of met de politie

 

[mappress mapid=”790″]