Zeehonden

Ouddorp
Ouddorp

De E.H.B.Z. – zuidwest kreeg vandaag, zondag, 27 januari 2013  drie meldingen van levende en dode zeehonden.

Vanmiddag werd melding gedaan van een levende zeehond met bloed aan de bek in de omgeving van het watergat. Op de vlakte lag een gewone zeehond met longwormen. Terwijl de EHBZ bezig was kwam een tweede melding binnen van een dode zeehond in de omgeving van Ouwe Sea Side nabij de Rampweg. Ook deze zeehond werd opgeruimd. De dode zeehond werd afgevoerd ter destructie en de gewone zeehond met longwormen ging op transport richting Pieterburen.

De mensen van de EHBZ zuidwest reden ter hoogte van Bergen op Zoom toen een derde melding binnenkwam van een levende jonge pup op het strand van Ouddorp. De EHBZ-ters van Ouddorp werden gewaarschuwd en hebben de zeehond opgehaald. Het bleek te gaan om een jonge grijze zeehond van ongeveer 11 dagen oud. De auto met de EHBZ-ters die onderweg waren hebben deze zeehond opgehaald bij hun collega’s. Terwijl zij daar mee bezig waren kwam er een melding van een levende zeehond bij Bloemendaal. De collega’s van Noordwijk en Zuidwest hebben elkaar ontmoet nabij vliegveld Rotterdam airport waarna men doorreed naar het rendez – vous bij AC Meerkerk. Aldaar werden de zeehonden overgedragen aan medewerkers van de zeehondencrèche.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_27Januari2013″]

[mappress mapid=”789″]