Bruinvis Ameland

Ameland, 5 december 2012 – Vandaag werd op Ameland, bij Paal 11 Westerpad, een levende bruinvis gevonden. Medewerkers van het Natuurcentrum Ameland alarmeerde Stichting SOS Dolfijn en verleende eerste hulp.

De volwassen bruinvis is een vrouwtje en ziet er redelijk doorvoed uit. Wel is haar lichaamstemperatuur te laag. De bruinvis werd per watertaxi overgebracht naar het vaste land. Bij Holwerd wordt zij overgedragen aan de experts van Stichting SOS Dolfijn.

Vanwege de te lage lichaamstemperatuur van nog geen 35 graden, wordt ze goed ingepakt met warme dekens en een warme jas. Rond vijf uur in de middag arriveert de dolfijnambulance met de nieuwste patiënt bij het opvangcentrum te Harderwijk. Ze krijgt de naam Desirée en weegt bij binnenkomst 47,7 kg. De komende uren moet blijken wat de bruinvis in nood mankeert. Zij wordt 24 uur per dag verzorgd en wordt momenteel continu ondersteund omdat ze niet zelfstandig kan zwemmen.

[mappress mapid=”746″]