Pas op met ‘tamme’ zeehond

In havens over de hele wereld kun je ze vinden. Zeehonden die boten volgen in de hoop op een gratis hapje. Ze komen soms zelfs zo dicht bij dat ze uit de hand eten.

Hoewel ze er met die grote zwarte ogen schattig uitzien, blijven het wel wilde roofdieren met bijbehorende vlijmscherpe tanden. Geniet daarom liever van een afstandje van zo’n bijzondere ontmoeting en probeer ze zeker niet uit de hand te voeren of te aaien. Zeehonden ‘kijken’ met hun snorharen en het verschil tussen een uitgestoken hand en een vis is voor hen moeilijk te zien.

Een zeehondenbeet kan zeer ernstige infecties veroorzaken. Meest bekende is de zogenaamde spekvinger. Er zijn jammer genoeg gevallen gekend van noodgedwongen amputaties na infecties veroorzaakt door zeehondenbeten.

 

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Nhxs-K3Y10E]

>> lees verder