Jonge zeehond Maasvlakte 2

Vanmiddag, 26 oktober 2012 werd melding gemaakt van een jonge zeehond op het strand van de Slufter.

Vanmiddag zag een strandgebruikster dat er een mogelijk zieke zeehond op het strand lag van de Slufter. Zij belde de centrale meldkamer die op hun beurt weer de E.H.B.Z. zuidwest waarschuwde.  De E.H.B.Z. zuidwest mensen van Spijkenisse e.o. gingen op pad en konden de jonge zeehond helpen. De zeehond woog niet meer dat 18 kg en was aan de magere kant. Men zag ook dat de zeehond een gezwollen achterflap had en vermoedelijk longworm patient was. De zeehond is meegenomen voor nadere verzorging naar de zeehondencrechte te Pieterburen.

 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_27Oktober2012″]

 

 

[mappress mapid=”726″]