Jonge zeehond

Maasvlakte 2 – 26-10-2012 Vanmorgen omstreeks 07.30 uur werd de EHBZ Zuidwest gewaarschuwd dat er een zieke zeehond zou liggen op de Maasvlakte 2 bij de verharding.

De mensen van die deel uitmakan van de EHBZ – zuidwest met hun werkgbied in Spijkensse e.o. werd gewaarschuwd. Zij konden na enige tijd de zeehond te pakken krijgen maar………… De zeehond lag beneden op het strand en het was niet direct mogelijk de zeehond naar boven te sjouwen.  E werd een verzoek gedaan op de gezamenlijke brandweer,  aan de Coloradoweg.  De mensen van de brandweer rukten uit om assistentie te verlenen aan de mensen van de E.H.B.Z. zuidwest (dierenambulance Spijkenisse). Gezamenlijk werd de zeehond van het srtand gehaald en geplaatst in de dierenambulance. De zeehond is overgebracht naar de zeehondencreche te Pieterburen. De zeehond woog nog maar 19 kilo ipv. de 35 kg. De zeehond was een zogenaamd longworm dier.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_26Oktober2012ZeehondMaasvlakte2″]

[mappress mapid=”724″]

 

[mappress mapid=”725″]