Vrijlating zeehonden Renesse

Renesse, 16 oktober 2012 – Op het strand van Renesse werden 4 zeehonden, die terug voldoende op krachten zijn gekomen in de zeehondencreche Lenie ’t Hart, vrijgelaten. Bij deze zeehonden was o.a. zeehond Willem, die als eerste zeehond was gevonden in de Oosterschelde thv. Levensstrijd Zowel de vinders als de adoptanten hebben “Willem” de vrijheid gegeven.

 

De bijna vier maanden oude zeehond Willem is woensdagmiddag uitgezet door zijn Vlissingse adoptiemoeder Monique Buijs. Willem werd in juni aan de kust van de Oosterschelde gevonden en was landelijk de eerste huiler van dit jaar.

In totaal zijn op het strand van Renesse vier zeehonden vrijgelaten door hun adoptieouders.  Voor 500 euro kunnen mensen een zeehond adopteren. Adoptieouders mogen zelf een naam voor het dier bedenken ze hebben de mogelijkheid om de zeehond zelf vrij te laten.

 Een zeehond kan makkelijk wennen op een nieuwe plaats. Toch probeert de Zeehondencrèche in Pieterburen de dieren zoveel mogelijk terug te brengen naar de regio waar ze zijn gevonden. Zo wordt de spreiding van zeehonden niet beïnvloed. Daarnaast is het ook makkelijker voor eventuele adoptieouders.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_17Oktober2012VrijlatenZeehonden”]

> >  Vrijlaten zeehond Willem