Zeehondencrèche luidt de noodklok het is erop of eronder…

Pieterburen, 3 oktober 2012 – Nog nooit is de nood bij de Zeehondencrèche zo hoog geweest. De helft van alle jonge zeehonden in de Waddenzee belandde afgelopen winter ziek bij de Zeehondencrèche in de opvang. Daardoor is het geld voor dit jaar helemaal op. Sterker nog: er is een gat van 100.000 euro. Door de spectaculaire reddingsactie werden weliswaar honderden zeehonden gered en besteedden de media wereldwijd aandacht hieraan. Maar de Zeehondencrèche houdt haar hart vast bij de gedachte dat zo’n ramp elk moment weer kan gebeuren. Daarom trekt Lenie de stoute schoenen aan en roept het Nederlandse publiek speciaal op Dierendag op om 100 mensen te vinden die 1.000 euro willen geven. Zij komt de gift dan persoonlijk bij deze ‘zeehondenredders’ thuis in ontvangst nemen.

>> lees verder