Dode bruinvis Terneuzen

Terneuzen, 1 september 2012 – melding voor EHBZ ZuidWest van een dode bruinvis bij Terneuzen, meer bepaald tussen Othene en De Griete. Op 25 augustus 2012 werd een slome duikende bruinvis waargenomen ten oosten van de platen van Ossenisse.  Door de melder werd aangegeven dat de bruinvis ene grote wonde had op zijn kop. Vandaag werd er melding gemaakt van een zeehond doch dat bleek een dode bruinvis te zijn en die bleek te voldoen aan de omschrijving van de “slome duikende bruinvis” van de shcaar van Ossenisse. Het ging dus duidelijk om de bruinvis met een grote wonde aan zijn kop voordien gemeld werd bij Kreverhil (Schaar van Ossenisse). Het kadaver is opgehaald door Ad Boone en Jaap van der Hiele. Het kadaver is meegenomen voor onderzoek aan de diergeneeskundige faculteit te Utrecht.


[mappress mapid=”699″]