Sea Life Blankenberge: 5 van de 6 zeehondenpups hebben het gehaald

Blankenberge, 23 augustus 2012 – Sea Life Blankenberge kon dit zomerseizoen al zes zeehondenpups opvangen, maar eentje daarvan haalde het niet. Dat vertelt Steve Vervaecke, hoofd dierenverzorging in Blankenberge. De andere pups stellen het goed.

Een van de zes aangespoelde zeehondenpups aan onze kust heeft het niet gehaald. “Het jong had een zware kaakfractuur. We vermoeden dat het tussen de vissersnetten is terechtgekomen”, aldus Vervaecke. Sea Life heeft een goede naam in het opvangen van zeehondenpups. Ongeveer negentig procent van de aangespoelde pups overleeft het. Ieder jaar vangt Sea Life ongeveer twintig à dertig jongen op.

De eerste pup van het zomerseizoen spoelde aan op 6 augustus in De Panne en stelt het ondertussen heel goed. “Het jong is goed hersteld. De pup eet zelfstandig en zit zelfs al terug in ons buitenbassin”, vertelt Vervaecke.

Overzicht zeehondenpups:

  • 6 augustus, De Panne
  • 9 augustus, Zeebrugge
  • 11 augustus, Oostende
  • 17 augustus, Bredene
  • 19 augustus, Bredene