Verdwaalde lederschildpad spoelt aan in Frankrijk

Salin-de-Giraud, 9 augustus 2012 – Op het strand van Salin-de-Giraud in de Franse Camargue, aan de Middellandse Zee, is een enorme zeeschildpad aangespoeld. De kolos van twee meter en 320kilo is wel heel erg ver van huis, want het dier draagt een merkteken uit Trinidad en Tobago in de Caraïben. Het dier, dat werd aangetroffen op het strand in Salin-de-Giraud, is een lederschildpad. Dat is de grootste schildpaddensoort ter wereld.

Een vissersboot ving de lederschildpad gisterochtend in zijn netten en sleepte het dier op het strand. Daar probeerden vakantiegangers het in leven te houden door er een grote put rond te graven. ’s Middags kwamen experts ter plaatse die beslisten om het dier, dat oppervlakkige wonden had, terug de zee in te tillen in de hoop dat het niet opnieuw aanspoelt.

De lederschildpad is een van de oudste diersoorten op aarde. Ze kan tot bijna 2,5meter lang worden en tot 900kilo wegen. Nu en dan komt een exemplaar op zoek naar voedsel terecht in de Middellandse Zee, maar zelden of nooit worden ze er waargenomen.

bron: France 3

[mappress mapid=”687″]