Duitse vissers willen zeehonden doodschieten

Wilhelmshaven (D), 25 juli 2012 – De voorzitter van de Visserijbond in Schleswig-Holstein wil zeehonden gaan doodschieten, omdat daar volgens hem op dit moment veel te veel van zijn en de vissers minder vis vangen. Gelukkig reageren de Duitse overheden negatief op de plannen.

In een reactie stelt de Nederlandse vissersbond dat dit totale onzin is. En Lenie ’t Hart reageert: “Er moet blijkbaar altijd een schuldige gezocht worden als de visvangst tegenvalt. Het gaat niet goed met de Duitse vissers en ze vinden dat hun probleem niet genoeg aandacht krijgt. Dus vragen ze via de zeehond aandacht voor een probleem dat die zeehond niet veroorzaakt heeft. Ze zijn jaloers op de aandacht die de zeehond krijgt; er zijn op dit moment meer dan 150 in opvang in Schleswig-Holstein. De argumenten van de vissers kloppen niet. Het fenomeen van minder vis heeft niets te maken met zeehonden, maar met heel veel andere, door de mens veroorzaakte invloeden.”

Klik op “lees verder” om de Duitse berichtgeving te lezen.

>> Lees verder