Walrus voor de Nederlandse kust ?

Door een bekende vogelaar werd vermoedelijk een  Walrus gespot voor de kust van Camperduin.

De Waarneming .

Het dier dreef/zwom met de stroming mee, heel langzaam naar N, op hooguit 200m, vlak achter het piertje langs. Reusachtig beest, véél te groot voor Grijze Zeehond, afgeplatte snuit, veel borstelige snorharen, redelijk opvallende neusgaten, vrij kleine ogen, nogal rimpelige kop en nek, stak in rust een ‘aalscholver’ boven zee uit, en was ruim een ‘aalscholver’ ‘breed’op het wateroppervlak. in silhouet, geen echt voorhoofd, maar een geleidelijke lijn, tot de abrupte overgang naar de platte snuit. verhoudingsgewijs vrij kleine kop, in vergelijking tot wat er van romp zichtbaar was. geen slagtanden, althans niet gezien, => onvolwassen, of vrouw?? had in 1e instantie NIET aan baardrob gedacht, maar de grootte en de kopvorm in profiel lijken die toch wel uit te sluiten, en bovendien, zeehonden hebben ogenschijnlijk geen van allen zo’n opvallende overgang van kop naar schouders(bijna een menselijke silhouet, nu ja….); en nee, het was geen mens!