Jonge zeehond Zandvoort

Zandvoort 3 juli 2012 – Op de stranden van Zandvoort werd vandaag een jonge huiler gevonden. De EHBZ – Noordwijk  e.o. heeft de eerste hulp gegeven en de zeehond op transport gezet richting Pieterburen.

>> fotoverslag EHBZ Noordwijk

Melding van een jong zeehondje aan de zuidkant van Zandvoort.  Het zeehondje is op gevangen door de reddings brigade Zandvoort en overgedragen aan het strandteam van de Politie Zandvoort. De politie Zandvoort heeft de jonge zeehond voor verdere zorg overgedragen aan de reddings brigade Bloemendaal welk een dependance is van de E.H.B.Z. Noordwijk.  E.H.B.Z. Noordwijk heeft het zeehondje bij aankomst onderzocht. Het was een huiler van een paar dagen oud. De mensen van de EHBZ Noordwijk  heeft de joge zeehond ORS gegeven tegen uitdroging.  De huiler is mee genomen richting Hoorn,  waar deze  werd overgedragen aan de mensen van de  zeehondencrèche Pieterburen voor verdere verzorging.  Bedankt voor de goede samenwerking reddingsbrigade Zandvoort, Politie strandteam en reddingsbrigade Bloemendaal.

E.H.B.Z. Noordwijk