1e levende bruinvis Zeeland

Vandaag, 3 juli 2012 omstreeks 06.50 uur werd er melding gemaakt van een levende bruinvis op het Badstrand van Vlissingen. De strandreddingsbrigade van Vlissingen, tevens deel uit makend van de EHBZ-zuidwest en van SOS Dolfijn waren zeer snel ter plaatse. Binnen zeer korte tijd lag het jonge bruinvisje in de hangmat van de dolfijnenkist op de reddingspost te Vlissingen.

Door de vrijwilligers van de reddingsbrigade Vlissingen werd de jonge bruinvis verzorgd. Omstreeks 11.00 uur waren de mensen van SOS Dolfijn aanwezig om de zorg over te nemen.

Nadat de bruinvis grondig was onderzocht werd besloten om het bruinvisje in te laten slapen. Gezien de ernstig vermagerde toestand, de verwondingen en de nog erg jonge leeftijd van de bruinvis heeft de dierenarts het dier ter plaatse laten inslapen. Dieren die op zeer jonge leeftijd stranden, zijn eigenlijk nog volledig afhankelijk van hun moeder en eten nog geen vis maar drinken moedermelk. “Dit zijn moeilijke beslissingen, want je wilt het liefst elk dier redden. Maar soms is dit de enige hulp die je een dier kan geven”, aldus Jolanda Meerbeek.

Het betrof een jong mannetje van ongeveer 8 dagen oud en had een lengte van 77 centimeter. Het kadavertje is meegenomen voor onderzoek.

 

[mappress mapid=”660″]