Haaien verslinden walvis vlak voor strand

Coral Bay (Australië), 23 juni 2012 – Op het strand van Coral Bay in het noordwesten van Australië spoelde dit weekend een walvis aan. Strandgangers moesten echter op afstand blijven, want tijger- en rifhaaien zwommen tot bijna op het strand om zich tegoed te doen aan het walvisvlees.


Getuigen beschrijven hoe er plots een honderdtal haaien vlak voor het strand waren opgedoken. Sommige haaien waren wel vier meter lang. “Je moest maar tot aan je knie in het water gaan om naast een tijgerhaai te staan”, vertelt de geschrokken surfster Rachel Campbell.

Deze scène speelde zich af in het noordwesten van Australië nabij Coral Bay. Campbell en haar vrienden gingen ondanks dit indrukwekkende tafereel dan maar anderhalve kilometer verderop surfen. In Australië schrikken ze immers niet snel van de ‘wreedheid’ der natuur.

 

Sharks attack whale from Rachel Campbell on Vimeo.

[mappress mapid=”658″]