Het huilerseizoen is begonnen

Zierikzee, 20 juni 2012 – Vanmiddag omstreeks 17.00 uur werd er melding gedaan van de vondst van een jonge zeehond ter hoogte van Levenstrijd in de Oosterschelde. De E.H.B.Z.  heeft de zeehond opgehaald.

Willem werd door de familie Eickenboom ter hoogte van Zierikzee gevonden . Willem had zijn navelstreng nog en is maximum twee dagen oud. De jonge pasgeboren zeehond is vermoedelijk afkomstig van de groep zeehonden uit de Oosterschelde is zeer recent geboren. Het is een jong mannetje en hij kreeg de naam Willem. Willem werd als 1e Zeeuwse jonge zeehond van het seizoen 2012 geadopteerd.

Strandpaviljoen Panta Rhei uit Vlissingen heeft aangeboden de eerste Zeeuwse huiler te willen adopteren.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Zierikzee20Juni2012″]

[mappress mapid=”655″]