Sea Life bevrijdt laatste twee zeehonden

Koksijde, 18 juni 2012 – Sea Life Blankenberge heeft vanmorgen in Koksijde de laatste twee zeehondjes die nog in de opvang zaten,  vrijgelaten. De zeehondjes spoelden begin dit jaar aan en zijn nu pas genoeg op kracht om de volle zee in te duiken.

“Silky werd opgevangen op 21 januari in Oostende. Het zeehondje had een grote wonde van 30 op 40 centimeter. Het leek op een brandwonde maar we hebben nooit de oorzaak kunnen achterhalen”, vertelt Steve Vervaecke van het Sea Life Center. “De wonde is nog niet helemaal dichtgegroeid maar de dokter gaf toch groen licht.”

“Het tweede zeehondje, Aimé, had longwormen en had maandenlang te kampen met longontstekingen. Ze spoelde aan op 27 februari in Bredene en bleef drie maanden in quarantaine”, alsnog Vervaecke. “We zijn heel blij om nu de laatste twee zeehondjes van het seizoen opnieuw vrij te laten.”

Vervaecke verduidelijkt dat ongeveer 90 procent van de aangespoelde zeehondjes het overleeft, en er worden er elk jaar toch tussen de twintig en de dertig opgevangen. “Dat is een enorm hoog percentage, zeker omdat we het moeten doen zonder subsidies.”

Sea Life verwacht dat in augustus opnieuw jonge zeehondjes zullen aanspoelen. Zeehondenpups worden normaal in juli geboren.