Sea Shepherd op post in Nieuwpoort

Nieuwpoort, 16 juni 2012 – op 16 en 17 juni was Sea Shepherd Conservation Society van de partij in Nieuwpoort om mensen warm te maken ingebrand met hun acties voor het beschermen van de Noordzee leven. Mensen konden mee varen en of het schip bezoeken waar uitleg werd gegeven over de problematiek van de Noordzee (warrelnetten, vervuiling, . . . ) Het ging vooral om de bruinvissen en zeehonden die in de warrelnetten terecht komen.

Sea Shepherd op post in Nieuwpoort:

op 16 en 17 juni was Sea Shepherd Conservation Society van de partij in Nieuwpoort om mensen warm te maken in verband met hun acties voor het beschermen van de Noordzee. Mensen konden mee varen en of het schip bezoeken waar uitleg werd gegeven over de problematiek van de Noordzee (warrelnetten, vervuiling, enz.). Veel bruinvissen en zeehonden komen in warrelnetten terecht, de bedoeling van Sea Shepherd is om dit te gaan voorkomen. Sea Shepherd Conservation Society is een onafhankelijke organisatie met als doel wereldwijd de oceanen en het zeeleven te beschermen en voert directe acties om de bestaande regelgeving te doen naleven.

De Boot trip

Mensen kregen de kans om mee te gaan met dit schip en het leven aanboort en de Noordzee te leren kennen. Sea Shepherd vrijwilliger Vincent Vandendriessche die al aan Verschillende kampanjes geeft deelgenomen vertelde over de veiligheid aan boord en over de gebeurtenissen op de kampanjes. Hierna volgde de uitleg van Sea shepherd vrijwilliger Victor Mahieu die vertelt over het leven aan boord en de problematiek van de Noordzee. De mensen konden genieten van een 3uur durende trip op zee voor de ene groep werd het heviger en natter en voor de andere was het een kalme en rustgevende trip.

Bezoeken schip en shop

Bij het binnenvaren stonden grootte groepen mensen te wachten om het schip te bezoeken. Na het aanmeren aan de ponton gingen de vrijwilligers in actie om de mensen een rondleiding met uitleg te geven en te informeren over Sea Shepherd Conservation Society. Bij het eind van de rondleiding konden de mensen in de kombuis van het schip Sea Shepherd merchandise aanschaffen. Het evenement was degelijk een succes en zal zeker weten herhaald worden.