Over zeehonden en bruinvissen

Martijn Verweijen stuurde ons een overzicht van zijn waarnemingen in de laatste decade van mei aan de Brouwerssluis, Grevelingen en Oosterschelde.

22 mei Brouwerssluis buiten : Alweer gewoon maar toch maar melden 2 gewone en 6 grijze zeehonden. Afgelopen winter in februari sprak ik een handhaver van waterschap Hollandse Delta die kort daarvoor 27 grijze zeehonden tegelijk bij de sluis had gezien…….. ! ?

23 mei op Middelplaatje Grevelingen : 1 gewone zeehond en een grijze zeehond rustend op 10 m van elkaar

28 mei een waar bruinvissenfestijn. Varend in de Schaar van Colijnsplaat richting Roompot Marina minstens 10 waarnemingen van een of meer bruinvissen tegelijk, met als hoogtepunt drie exemplaren vlak bij ons schip.Er stond weing wind (NW 2), ideaal waarnemingsweer.

30 mei varend van Zierikzee naar Bruinisse (NO 2, later NW 3) geen enkele waarneming. Het kan verkeren.

Groet Martijn Verweijen