Eerste witte orka in het wild gespot

Kamchatka (Rusland), 23 april 2012– Wetenschappers hebben voor het eerst een volwassen witte orka in het wild kunnen spotten. Dat gebeurde in de Beringzee, niet ver van het Russische schiereiland Kamtsjatka.

Het dier, dat de naam IJsberg kreeg, is gezien de volgroeide rugvin wellicht minstens 16 jaar en leeft in een groep met twaalf orka’s. Deze ouderdom is opmerkelijk omdat albinodieren doorgaans te veel opvallen door hun kleur en omdat deze aandoening vaak gepaard gaat met ziektes.

De Russische wetenschappers zagen de witte orka voor het eerst in augustus 2010 bij de Komandorski-eilanden in de Beringzee. In het gebied zijn twee andere witte orka’s bekend, maar dat zijn onvolwassen dieren.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=4jToz9MVVvk]

[mappress mapid=”625″]