Pinguin op strand van Zandvoort?

Zandvoort, 14 april 2012– Vandaag was Nienke Grimminck met haar vriend en honden op het strand bij Zandvoort aan Zee en ontdekten zij op het strand een pinguïn! Zij konden hun ogen niet geloven, maar het was er toch echt één … dachten zij.

“Mijn hond ging erop af en de pinguïn waggelde zo snel mogelijk naar de zee en ging ervandoor (zwemmend zoals een dolfijn) … even later spoelde hij weer het strand op en ging weer rechtop staan, maar uiteraard gingen de honden er weer achteraan en ditmaal ik óók in de hoop hem te kunnen vangen … verzwakt leek hij wel, want erg snel was hij niet, maar helaas nog wèl te snel voor mij.Ik vermoed dat het arme beestje is ontsnapt bij bv Seaworld in Den Haag ofzo. ” aldus Nienke.
“Ik wist niet wat ik met de situatie aan moest, maar misschien dat jullie de juiste instantie weten die ik kan inlichten zodat er misschien naar ‘m gezocht kan worden? Ik denk niet dat zo’n beestje het lang uithoudt in Zandvoort. Het is volgens mij géén alk…” besluit zij.
n.v.d.r.: Van Kees Camphuysen kregen we de info dat er jaarlijks pinguins worden gemeld door strandwandelaars en het zijn altijd zeekoeten of alken. Ter vergelijking, een foto van een zeekoet en een alk.
zeekoet
alk